Information about General Data Protection Regulation
17. maijā projekts Neviens nav aizmirsts Preiļos
21 June 2014
17. maijā projekts Neviens nav aizmirsts devās apciemot pansionātus Preiļos un Rušonā. Jau otro reizi ciemojamies šajās skaistajās vietās, un esam ļoti priecīgi, redzot pazīstamas sejas, kuras atceras arī mūs.  Šajā Latvijas pusē dzīvo ļoti viesmīlīgi ļaudis, kuri mūs ļoti gaidīja- abos pansionātos bija uzklāts kafijas galds. Mēs atvedām daudz saldumus un dāvanas, kurus laipni piedāvāja uzņēmums Latvijas meža dienests, kā  arī privātie ziedotāji- Armads, Helmuts un Enijai. Pīrāgu, ko pagatavoja Jamunoimai reibināja visas 4 stundas- ceļā no Rīgas uz Preiļiem. Nācās veikt neplānotu askēzi, lai pīrāgus veselus nogādātu uz pansionātu.
Preiļos bija neliela Heluta uzstāšanās. Viņš dziedāja latviešu un latgaliešu dziesmas, spēlējot uz ģitāras. Pansionāta iedzīvotāja Broņislava tik daudz runāja par dejošanu, ka beigās mūsu Uldis viņu izdancināja. Rušonas seniori bija aktīvāki un bija gatavi ilgi mūs klausīties un dziedāt līdzi Helmuta dziedātajām dziesmām, kā arī atsaukties uz mridangas skaņām un karatalu. Izdevās ļoti dzīvīga komunikācija , jo pirms koncerta pārrunājām par Diženumu. Kurš ir visdiženākais pansionātā- un visi vienbalsīgi atbildēja- Ingūna- kurš ir visdiženākais Preiļos, Latvijā- un visumā? Kādas īpašības viņam piemīt? Cilvēki ļoti dzīvīgi iesaistījās diskusijās. Mūsu apburošā vadītāja Anda piedāvāja nosaukt vienu labo īpašību blakus sēdošajai personai. Un ko mēs pamanījām? Viņiem ir grūti par to runāt, itkā viņi nemaz neredzētu labo cits citā. Pansionāta darbiniece aktīvi palīdzēja atrast labās īpašības katrā no cilvēkiem. Iespējams, ka viņi vienkārši bija sakautrējušies no mums. Bet varbūt tā ir mūsu kopējā bēda? Mēs tik ļoti akcentējam savu uzmanību uz sliktām lietām un sliktām cilvēku īpašībām, redzam citu skabargas, taču savus baļķus nepamanam.
Aicinām redzēt citam citā labo!
Pateicamies visiem, kas piedalās mūsu projektā- redzami un neredzami, atrod laiku, lai dāvātu prieku citiem cilvēkiem. 
Pievienojaties mums, kalpošana kā nekas cits atver mūsu sirdis. Dāviniet savu siltumu tiem, kam tas ir vajadzīgs. Dalāties ar saviem talantiem un spējām ar citiem un jūs kļūsiet daudz bagātāki un laimīgāki!
Pateicībā visiem jums, 
Projekta „Neviens nav aizmirsts komanda”