Information about General Data Protection Regulation
Meistars Kim Ki Jongs lekcija/prezentācija: Kuk San Do
26 April 2014 11:00 (Event completed)
Pirmo reizi Baltijā Meistars Kim Ki Jongs lekcija/prezentācija: Kuk San Do (sena korejiešu atveseļošanās un pašpilnveidošanās sistēma). Iepazīšanās ar Meistaru un sistēmu, notiek 1.-4.maija semināra/retrīta ietvaros.

Lekcijā-prezentācijā Meistars stāstīs par Kuk San Do tradīcijas izcelšanās vēsturi, par tās filozofiskajiem pamatiem, par pieeju un pasaules uzbūvi. Tiks nodemonstrēti un paskaidroti noteikti prakses elementi, tiks stāstīts par cilvēka ķermeņa enerģētiku un tās ietekmēšanu.
Pilnas dienas seminārā 1.maijā, Siguldā, LU atpūtas bāzē „Ratnieki” – 2 lekcijās un pilnās nodarbībās, tēmas tiks izskatītas dziļāk, detalizētāk un plašāk, un Meistars novadīs 2 pilnas praktiskās nodarbības. Retrītā 2.-4.maijā padziļināta teorija un skaidrojumi, intensīva prakse 2 reizes dienā, iespēja pāriet uz nākamo līmeni. Iesācējiem tiks dota pirmā līmeņa teorija un nodots vingrinājumu komplekss, ar ko iespējams tālāk praktizēt jau individuāli. Meistars katram palīdzēs apgūt pareizu tandžono elpošanu – Kuk San Do prakses pamatu. Praktizējošajiem ar jau iepriekšēju pieredzi tiks sniegt paplašināta teorija un nodoti prakses nākamie līmeņi, kuri pilnībā pabeiguši iepriekšējo. Visas nodarbības notiks grupā kopā, neatkarībā no līmeņa, katrs pildīs savu prakses variantu un Meistars koriģēs.

Dalībniekus skaits lekcijā, kā arī seminārā ir ierobežots, sakarā iespējamo lielo starptautisko dalībnieku skaitu. Reģistrējieties dalībai, sūtot e-mailu ar subjektu: „KukSanDo seminārs” uz adresi: kouksundo2014@gmail.com. Lūdzu norādiet savu vārdu, uzvārdu, no kuras pilsētas esiet, kontakttālruni un ko vēlaties apmeklēt: tikai lekciju, lekciju un semināru vai visus 3. Tā pat variet uzdot arī interesējošos jautājumus. Reģistrācija ir obligāta.

Informācija par Meistaru: Meistars Kim Ki Jongs satikās ar Lielo Meistaru Čon Sanu galvenajā Kuk San Do centrā Seulā, Dienvidkorejā, 1982. gadā. Viņš kļuva par Čon Sana skolnieku un mācījās pie viņa, līdz Meistars Čon Sans atgriezās kalnos. Meistars Kim Ki Jongs pasniedzis Kuk San Do Meistaru Akadēmijā (apmāca Meistarus-pasniedzējus), kā arī Kuk San Do fakultātē Yong Dong Universitātē, Dienvidkorejas Gaisa Spēku Teik Van Do fakultātē, Dienvidkorejas Fiziskās Kultūras Universitātes Teik Van Do Fakultātē un Kuk San Do centrā Han Yang Universitātē. Pašlaik Meistars Kim Ki Jongs ir vecākais Meistars Galvenajā Kuk San Do centrā Seulā. Ar viņa atbalstu DKorejā ir organizēta nacionālā veselības programma, ko atbalsta DKorejas valdība. Meistars pasniedz Eiropā 2 reiz gadā, un jau sniedzis mācības Maskavā, Krimā (Ukrainā) un Vitebskā (Baltkrievijā). Viņa skolnieki praktizē individuāli vai pievienojas jau pastāvošām praktizētāju grupām, kuras rīko regulāras nodarbības, kā arī apmeklēt Meistaru Seulā un praktizēt jebkurā no daudzajiem DKorejas Kuk San Do centriem - Kuk San Do dzimtenē.

Kuk-san-do - austrumu prakses un filozofijas tradīcija. Kuk tulkojas kā „valsts” vai „zeme”. San sastāv no diviem hieroglifiem, kuri nozīmē „Cilvēks” un „Visums” – ar domu ka tie ir nedalāmi, vienoti. Do tulkojas kā „ceļš”. Kuk-san-do - tas ir ceļš kas ved cilvēku uz viņa īsto būtību, patiesajām mājām. Šīs prakses unikālums ir īpašā elpošanā caur enerģētisko centru vēdera lejasdaļā (tandžonā) dažādās ķermeņa pozīcijās, kas seko noteiktā secībā.
Plašām cilvēku masām Kuk-san-do atnesa Mestars Čon Sans, adoptējot sistēmu, ko gadu tūkstošiem praktizēja mūki kalnos, cilvēkiem, kas ved sociāli aktīvu dzīvi. Meistars demonstrēja daudz pārcilvēciskas spējas, kas tika iemūžināti video. Viņš pierādīja pasaulei šīs prakses efektivitāti, kas tagad palīdz aizvien vairāk cilvēku kvalitatīvi atjaunot veselību un attīstīt intelektuālas un garīgas spējas. Mūsdienās Kuk-san-do izplatījies pa visu Dienvidkoreju, šī tradīcija ir kļuvusi par valsts nacionālo bagātību un lepnumu. To praktizē visdažādākie cilvēki, neatkarīgi no to reliģiozajiem un politiskajiem uzskatiem un darbības veida: lielu uzņēmumu vadītāji, studenti, mūki un politiķi, mājsaimnieces un slavenības.
Kuk-san-do praktiskā nodarbība sastāv no 3 daļām: 
1) Vingrinājumi Ki enerģijas cirkulācijai – dinamiskas kustības (iesildīšanās) : ķermeņa sagatavošana efektīvai elpošanas praksei.
2) Tandžonā elpošana – enerģijas akumulācija tandžonā. 
3) Noslēdzošie vingrinājumi – savāktās enerģijas sadalīšana pa kanāliem un iekšējiem orgāniem.
Regulāra Kuk-san-do prakse palīdz enerģijai brīvi cirkulēt cilvēka ķermenī, novērst tajā blokus un ar tiem saistītās slimības. Papildus kopējai praktizējošā Apziņas harmonizācijai, pie prakses efekta var pieskaitīt ķermeņa vingruma un fiziskā spēka attīstīšanu, miega, gremošanas, vielmaiņas, normalizāciju, kopējā dzīves tonusa palielināšanos, noturīgumu pret stresu. Kuk San Do mēdz saukt arī par „korejiešu jogu”.
Kuk San do unikalitāte ir īpašā elpošana caur enerģētisko centru vēdera lejas daļā – tandžonā (tandžonā elpošana). Tā ir prakses pamats. Iesācēji izpilda elpošanu guļus un sēdus pozīcijās, bet, kad elpošana tajās apgūta, tad tā tiek apgūta dažādās ķermeņa pozīcijās. Pirmajā un otrajā līmeņos ir pa 25 pozīcijām, trešajā – 23, ceturtajā – 360 (kas sadalīti pa 30 12 pozīciju setiem). No līmeņa uz līmeni, mainās pozīciju kompleksi un elpošanas šablons, kas papildinās ar elpas aizturēm, dabiskā veidā paildzinās ieelpas un izelpas garums, paaugstinās koncentrēšanās un meditācijas spējas. Elpošana un ķermeņa pozīciju kompleksi dažādos līmeņos ir balstīti uz ļoti dziļu Kosmiskās principu un kārtības izpratni un enerģijas plūsmu un transformāciju cilvēka ķermenī.

Tuvāk par praksi un nodarbībām:
www.ksdo.ru (ru/eng)
www.facebook.com/kuksando (lv/ru)

Info: Guntars 29217752, Olga 26538031 vai rakstiet kouksundo2014@gmail.com

Maksa: 20 Euro, studentiem un pensionāriem 10 Euro, semināra „Ratniekos” 1.maijā dalībniekiem cena par abām dienām 30 Euro (20 Euro + 40 Euro vietā), retrīta 2.-4.maija dalībniekiem ievadlekcija bez maksas.
Valoda: Meistars vada lekciju angļu valodā, tiks nodrošināts sinhrons tulkojums arī krieviski (pēc nepieciešamības, var tikt nodrošināts individuāls tulkojums arī latviski).
Project:
Veselība
Address:
Рига, Лачплеша 125 (вход со двора), 1 этаж
Price:
20 Euro, studentiem un pensionāriem 10 Euro, retrīta dalībniekiem ievadlekcija bez maksas